Bindweefselmassage

Bindweefsel-
massage

Bindweefsel, ook wel fascia genoemd, krijgt tegenwoordig steeds meer aandacht. Bindweefsel bevindt zich in ons gehele lichaam. Het bevindt zich rond spieren, botten, gewrichten, bloedvaten, zenuwen en organen en verbindt deze met elkaar en geeft structuur aan het lichaam. Het fungeert als schokdemper en ondersteunt zo het lichaam. Naast de spieren speelt dus ook het bindweefsel een belangrijke rol in de beweeglijkheid van ons lichaam.

  • Bindweefsel wordt ook wel fascia genoemd
  • Het bevindt zich in ons hele lichaam
  • Ondersteunt, beschermt en geeft structuur aan het lichaam
  • Stijf, te gespannen bindweefsel zorgt voor verminderde beweeglijkheid
  • Behandeling is gericht op ontspanning van het bindweefsel
  • Gebruik van cupping en ERGON techniek

Met bindweefselmassage kan acute en chronische pijn verlicht worden. Wanneer het bindweefsel door de behandeling ontspant kan deze daarna alle ruimte weer krijgen om te bewegen en te herstellen.

Er zijn een aantal manieren om het bindweefsel te behandelen. Ik maak gebruik van cupping en ergon IASTM (instrument assisted soft tissue mobilization) techniek.

Cupping

Als aanvulling op de triggerpointbehandelingen maak ik gebruik van cupping. Dit heeft tot doel het bindweefsel losser te maken, waardoor de onderliggende lagen weer beter ten opzichte van elkaar kunnen schuiven. Het verhoogd de bloedcirculatie.
Bij cupping wordt met een siliconen cup over de huid bewogen, waarbij de huid iets wordt opgelift in een vacuüm. In dat vacuüm worden de afvalstoffen – die tussen de verschillende huidlagen zitten – naar de oppervlakte gezogen.
Door de verschillende technieken die je gebruikt, maak je met cupping de spieren los, maak je meer ruimte in de fascia en stimuleer je de triggerpoints om los te laten en te ontspannen.

ERGON techniek

Ergon IASTM techniekDit is een relatief nieuwe behandelingsvorm, die zeer effectief is gebleken.
Deze techniek vindt de basis in de myofasciale lijnen, zoals deze zijn beschreven door Thomas W. Myers in zijn boek “Anatomy Trains”.
Bij de behandeling volgens ERGON maak ik gebruik van de tools, die ERGON daarvoor speciaal heeft ontwikkeld. Deze tools zijn zo vormgegeven dat het bindweefsel op verschillende manieren én met een wisselende intensiteit behandeld kunnen worden.

Koop een massagekaart

Geldig voor 5 massages van 30 min. (€125) en ontvang €12,50 korting

Maak een afspraak

Vul het formulier in om eenvoudig een afspraak te maken. Je ontvangt zo spoedig mogelijk bericht met een officiële bevestiging.

Heb je nog vragen?

Kom in contact
info@bodyfit-emmeloord.nl
06 44816987

Heb je nog vragen?

Kom in contact
info@bodyfit-emmeloord.nl
06 44816987

    Deze website is beveiligd met reCAPTCHA (privacy / voorwaarden)