Triggerpointtherapie

Triggerpoint-therapie

Triggerpointtherapie is een doeltreffende behandelmethode voor myofasciale pijnklachten. Onder myofasciale pijn verstaat men klachten van het houdings- en bewegingsapparaat, die veroorzaakt worden door triggerpoints in één of meerdere spieren. Een triggerpoint kan bewegingsbeperking, stijfheid, krachtsverlies en pijn veroorzaken.

  • Behandeling van myofasciale pijnklachten
  • Veroorzaakt door triggerpoints
  • Geven herkenbare en uitstralende pijn
  • Populaire en effectieve behandelmethode
  • Helpt bij o.a. chronische pijn, hoofdpijn, nek- en schouderklachten, tenniselleboog, rugpijn, ischias, sportblessures etc.

Triggerpointtherapie is gericht op het deactiveren van de triggerpoints. De spierspanning neemt af en de pijn wordt hierdoor minder. De spieren kunnen weer ontspannen, de normale spierstofwisseling kan herstellen en de spierfunctie verbeterd.

Wat zijn triggerpoints?

Myofasciale triggerpoints zijn microverkrampingen in spieren die aanvoelen als kleine pijnlijke verhardingen of knoopjes’. Deze verkrampingen verstoren de bloedsomloop en de afvoer van afvalstoffen in dit spierdeel. Triggerpoints zorgen voor pijn, bewegingsbeperkingen en krachtverlies. Door de aanwezigheid van triggerpoints kan er ook druk ontstaan op zenuwen. Daardoor kun je dove of tintelende gevoelens krijgen in arm en/of hand.

Een belangrijk kenmerk is de afgeleide pijn (referred pain), dat wil zeggen dat de pijn gevoeld kan worden op andere plaatsen dan waar het triggerpoint zich bevindt. Elk triggerpoint heeft zijn eigen kenmerkende uitstralingsgebied en komen dus in voorspelbare pijnpatronen voor. 

Een triggerpoint kan ontstaan door een acute (verkeerde beweging, ongeluk) of chronische overbelasting (langdurige verkeerde werkhouding). Meestal ontstaan klachten door een samenhang van verschillende factoren. Bijvoorbeeld: een combinatie van overbelasting van de betreffende spier (door werkhouding of trauma) met ongunstige omstandigheden zoals stress, vermoeidheid, slechte voeding, ziekten, infecties etc.

Klik hier voor een uitleg animatie over triggerpoints

Koop een massagekaart

Geldig voor 5 massages van 30 min. (€125) en ontvang €12,50 korting

Maak een afspraak

Vul het formulier in om eenvoudig een afspraak te maken. Je ontvangt zo spoedig mogelijk bericht met een officiële bevestiging.

Heb je nog vragen?

Kom in contact
info@bodyfit-emmeloord.nl
06 44816987

Heb je nog vragen?

Kom in contact
info@bodyfit-emmeloord.nl
06 44816987

    Deze website is beveiligd met reCAPTCHA (privacy / voorwaarden)