Dry-needling

Dry-needling is een behandeltechniek binnen de triggerpointtherapie die zich kenmerkt door het inbrengen van een speciale fijne naald die door de huid en spier direct in een triggerpoint (spierknoop) wordt gestoken. Deze techniek is zeer effectief voor de behandeling van myofasciale pijn (pijn in spieren) en triggerpoints.

  • Effectieve behandeling van myofasciale pijn
  • Techniek binnen de triggerpointtherapie
  • Gebruik van een naald die het triggerpoint aanprikt
  • Triggerpoints worden heel gericht behandeld
  • Spierspanning wordt genormaliseerd

Bij Dry-needling wordt het triggerpoint aangeprikt. Dit heeft als resultaat dat de verkramping verdwijnt uit de spier en deze weer kan ontspannen en de spierstofwisseling kan herstellen.

Hoe werkt het?

Een triggerpoint is een kleine verharding in de spier die er voor zorgt dat in de betreffende spier een strakke band ontstaat. De spier kan minder goed functioneren en geeft pijn, stijfheid en zwakte.
Door in het triggerpoint te prikken kan een Local Twich Response (LTR) worden opgewekt. Dit is een onwillekeurige samentrekking van de spiervezels en wordt gevoeld als een schokje. Deze samentrekking van de spiervezel is essentieel voor het herstel. Dit is de eerste stap van het doorbreken van de pijncirkel die is ontstaan in het triggerpoint. De spier kan zich direct daarna meteen ontspannen, waardoor de spierstofwisseling herstelt. Het pijnlijke gebied dat door het triggerpoint veroorzaakt wordt verdwijnt hierdoor.
Een reactie tijdens de behandeling verschilt per persoon. Men wordt ineens zweterig of rillerig, misselijk of wat zweverig in het hoofd. Deze reactie is van voorbijgaande aard. Het behandelde gedeelte voelt in de meeste gevallen gevoelig, stijf of beurs aan na de behandeling en kan hooguit 2 dagen duren.
Daarna treedt een merkbare verbetering op. Minder pijn en toename in de beweeglijkheid doordat de spier meer ontspannen is.
Ondanks dat een dry-needling behandeling meestal als onprettig wordt ervaren, is het een zeer effectieve behandeling om snel herstel te bereiken. Als de cliënt niet geprikt wil worden met naalden dan pas ik een manuele techniek toe.

Koop een massagekaart

Geldig voor 5 massages van 30 min. (€125) en ontvang €12,50 korting

Maak een afspraak

Vul het formulier in om eenvoudig een afspraak te maken. Je ontvangt zo spoedig mogelijk bericht met een officiële bevestiging.

Heb je nog vragen?

Kom in contact
info@bodyfit-emmeloord.nl
06 44816987

Heb je nog vragen?

Kom in contact
info@bodyfit-emmeloord.nl
06 44816987

    Deze website is beveiligd met reCAPTCHA (privacy / voorwaarden)