Ik heb een aantal maatregelen getroffen in verband met corona naar de richtlijnen van de beroepsgroep waar ik bij aangesloten ben.

Ik begroet je met een glimlach. Handen schudden doen we nog niet.

 • Ik plan mijn afspraken zo, dat er genoeg ruimte tussen de afspraken zit.
 • In de wachtruimte staat een stoel bij mijn deur waar je kan plaatsnemen. Zo ben je op minimaal 1,5 meter afstand van de overige mensen die gebruik maken van de wachtruimte. Kom op tijd, maar niet te vroeg.
 • Het toilet is tijdelijk niet te gebruiken. Wil je er wel gebruik van maken, kun je dit aan mij vragen.
 • Kom alleen naar de afspraak.
 • Neem zo min mogelijk spullen mee en stopt je spullen die noodzakelijk zijn, weg in je tas of jaszak.
 • Voor en na de behandeling was ik mijn handen en onderarmen met desinfecterende zeep.
 • Er staat desinfectiegel en handzeep in de praktijk ter gebruik.
 • Het is niet noodzakelijk om persoonlijke beschermingsmiddelen te gebruiken als de triagevragen aangeven dat er behandeld mag worden. Ik zal wel een mondkapje gebruiken als ik te dichtbij ben. En mocht jij als cliënt het wenselijk vinden dat ik als therapeut een mondkapje draag, zal ik dit doen.
 • Na iedere cliënt worden contactpunten zoals o.a. de deurklinken en armleuningen van de stoelen schoongemaakt. Raak zo min mogelijk aan in de praktijk.
 • Het gesprek tussen ons vindt plaats op 1,5 meter afstand.
 • Blijf thuis indien jij of een van je gezinsleden symptomen hebben van verkoudheid, koorts of griepachtige verschijnselen, benauwdheid, plotseling verlies van reuk/smaak of in afwachting van de uitslag van een coronatest. Ik wil je dan vragen je afspraak te annuleren of contact met me op te nemen om dit te bespreken. Tot nader order worden deze annuleringen jou, ongeacht of deze tijdig zijn, niet in rekening gebracht.
 • Nies of hoest in een papieren zakdoekje, dat je meteen wegwerpt in de prullenbak. Heb je geen papieren zakdoekje, dan niezen of hoesten in je ellenboog
 • Na niezen of hoesten handen wassen met zeep of desinfectiegel.
 • Betaal door middel van overschrijven of eventueel met een betaalverzoek.

Ondanks alle genomen voorzorgsmaatregelen blijft de kans, hoe gering ook, bestaan dat jij besmet raakt in de praktijk of op weg hier naartoe. Met het maken van de afspraak ga jij akkoord met dit risico.